Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Хтео да ме убије а сад ме тужи
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

04. 04. 2014.

Аутор: З. Цвијић Извор: Блиц

Хтео да ме убије а сад ме тужи

Лука Бојовић тужио новинарку „Инсајдера“ Бранкицу Станковић, чије је убиство тражио. Реч је о полицијским белешкама које сам објавила у књизи “Инсајдер - моја прича”. У тужби се наводи да службена белешка са оперативним подацима представља тајни документ и да не може бити објављена. Информација да Лука Бојовић стоји иза тога није моја информација, већ званични податак МУП-а. Тако испада да неко наручи ваше убиство, ви то објавите, па вас он тужи јер је то “службена тајна“ - каже Бранкица Станковић за “Блиц”.

 

У тужби коју су поднел и Бојовићеви адвокати не наводи се да садржај службене белешке није истина, већ да њему наноси штету у поступцима који се воде против њега. Он је оптужен да је као нови вођа земунског клана наручивао и учествовао у три убиства током 2004. У књизи “Инсајдер - моја прича” је објавила службене белешке у којима се наводи да је купљен снајпер за ликвидацију новинарке и да иза тога стоји Лука Бојовић.

Вукашин Обрадовић, председник НУНС-а, напомиње да је парадокс да криминалац који је оптужен за најтежа кривична дела тужи особу чије је убиство тражио.

Бојовић изгледа прати наше медије, иако је у Шпанији. Ово је заиста парадокс који говор довољно о томе шта се дешава у српској полицији, али и у држави Србији. У држави у којој се сваког дана објављују документа која не би смела да доспеју у јавност сасвим је логично да човек који је хтео да убије Бранкицу Станковић сада њу тужи због службене белешке - каже Обрадовић.

Љиљана Смајловић, председник УНС-а, рекла је да Удружење новинара Србије подржава Бранкицу Станковић, а не Луку Бојовића.

Бојовић је ухапшен 9. фебруара 2012. године у Валенсији по српској потерници.

Са њим су ухапшени Владимир Милисављевић Будала, осуђен за убиство премијера Зорана Ђинђића и за друге злочине земунског клана, као и Синиша Петрић, који је осуђен за монструозна убиства, а сумњичи се и за најтеже ратне злочине.

Коментари (1)

Остави коментар
суб

05.04.

2014.

L e o n [нерегистровани] у 12:02

Ništa novo

Oj,Srbijo među šljivama......
Pogledajmo kako se ponašaju pojedini vozači.
Pogledajmo na šta nam liči Beograd (grafiti po fasadam,polomljene klupe po parkovima,bahato ponašanje u javnom prevozu,lepljenje raznih oglasa i informacija po banderama,autobusima, na fasadama zgrada se pišu umrlice sa slikama pokojnika ,itd,itd).
Imamu: Policiju,Komunalnu policiju i mali milion Inspekcija - čemu to sve služi?!

Prema tome tužba Luke Bojovića,odnosno njegovih advokata je potpuno normalna stvar u Srbiji.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси