Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Лука Бојовић тужио Бранкицу Станковић!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

03. 04. 2014.

Извор: Телеграф

Лука Бојовић тужио Бранкицу Станковић!

Новинарка тужена због полицијских белешки објављених у књизи "Инсајдер - моја прича", у којој је Станковићева изнела детаље из свог живота, зашто је добила полицијско обезбеђење и како је у једном тренутку морала да се склони из Београда.

Ауторка Инсајдера Бранкица Станковић открила је, на скупу Профемина, да је пре месец дана тужио Лука Бојовић због објављивања службених белешки.

Реч је о полицијским белешкама објављеним у књизи “Инсајдер – моја прича”, у којој је Станковићева изнела детаље из свог живота, зашто је добила полицијско обезбеђење и како је у једном тренутку морала да се склони из Београда.

У књизи је, између осталог, објавила службене белешке, које су заведене у МУП-у и другима надлежним институцијама, а у којима се наводи да је купљен снајпер за њену ликвидацију и да иза тога стоји Лука Бојовић.

Иако је књига објављена пре шест месеци и садржи бројне информације и документа из надлежних инситуција о угрожавању њене безбедности, до сада није било реакција ни одговорних у институцијама нити стручне јавности. Како је Бранкица Станковић на данашњем скупу “Профемина” иронично приметила, једина реакција која је за то време стигла јесте тужба Луке Бојовића.

- У тужби се наводи да службена белешка с оперативним подацима представља тајни документ и да не може бити објављена. Информација да Лука Бојовић стоји иза тога није моја информација већ званични податак МУП-а. Тако испада да неко наручи ваше убиство, ви то објавите, па вас он тужи јер је то “службена тајна” – рекла је Станковићева.

Лука Бојовић, један од најтраженихих криминалаца српског подземља, ухапшен је 9. фебруара 2012. године у Валенсији због сумње да је одговоран за више тешких кривичних дела. И даље у Шпанији, у екстрадиционом притвору чека на решње о изручењу Србији.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси