Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Кацин: Поглавље 23 неће бити отворено без медијске реформе
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

02. 04. 2014.

Извор: Танјуг

Кацин: Поглавље 23 неће бити отворено без медијске реформе

Известилац ЕП за Србију Јелко Кацин изјавио је данас да кључно поглавље 23, које се односи на правосуђе и основна права, неће бити отворено без очигледних реформи и промена на боље у медијима.

"Треба јасно рећи да поглавље 23, које укључује и медије, неће бити отворено без испуњавања критеријума и без очигледних реформи и промена на боље у медијима", рекао је Кацин новинарима у Бриселу, након скупа о медијским слободама у Србији.

Он је навео да се приступање ЕУ и процес преговора не могу завршити успешно без активног учешћа медија, који не могу бити само пуки посматрачи, већ и играчи.

Кацин је нагласио да је највећа рак-рана новинарства аутоцензура и да медији морају одиграти знатно већу улогу у сазревању српског друштва.

"Одговор на елементарно питање кад ће нама бити боље јесте да ће нам бити боље кад направимо реформе и створимо бољу полазну основу, а саставни део те приче су медији и власништво медија", рекао је Кацин.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси