Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Чувени турски султан чека коначну одлуку РРА
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

01. 04. 2014.

Аутор: Е. Н. Извор: Наше новине

Чувени турски султан чека коначну одлуку РРА

ТВ Нова од данас прилагођава програмску шему својој тренутној ситуацији на медијском небу Србије и чињеници да још увек није добила националну фреквенцију, због чега ће привремено прекинути емитовање популарне турске серије „Сулејман Величанствени“!

- У ишчекивању коначне одлуке РРА о додели фреквенције, Nova.rs од 17. децембра прошле године, када је кренула са радом, троши изузетно вредан програм који би требало да буде доступан целокупној српској публици. Турска хит серија као и многи други произведени и планирани пројекти биће на чекању док се не одлучи о судбини телевизије. Челници ТВ Нова су веома разочарани јер РРА још није донела коначну одлуку. Уложен је велики новац и припремљени огромни пројекти, али се и даље не зна да ли ће Нова добити националну фрекфенцију, што је услов за наставак планираних пројеката - каже извор Наших близак овој телевизији.

Подсетимо, Савет Републичке радиодифузне агенције крајем фебруара није донео одлуку о додели националне фреквенције, пошто су по четири гласа добиле телевизија Коперникус и телевизија Нова, док је један листић за гласање остао незаокружен. Учесници у конкурсу имају право на приговор након добијања решења који ће Савет разматрати.

- Оба кандидата поднела су приговоре и они се разматрају. Одлука ће бити донета највероватније за 20 дана - каже извор наших близак РРА. Конкурс за националног емитера је расписан октобра прошле године, био је отворен до 30. децембра, а једини заинтересовани биле су телевизије Нова и Коперникус.

Прекидање веома популарне серије „Сулејман Величанствени“, који се увелико емитује са ТВ Нова, шокирао је и разбеснео српске домаћице, али и остале љубитеље овог серијала.

- Срамота је да се овако нешто дешава. Таман смо ушли у наставак приче, она се сада прекида, и то привремено. Надам се да ће се ова ситуација брзо решити, да можемо на миру да гледамо преостале епизоде - каже Јелена Продановић (38) из Београда, која је ову вест сазнала управо од новинара Наших.

- Сулејман је покорио Београд, али изгледа да је РРА јача од овог освајача. Не знам што су уопште почињали да је емитују ако нису решили проблем са РРА - пита се Жељка Јовановић, домаћица из Вишњичке бање.

- Разочарана сам! Па зар сада да прекину када је Хурем у изгнанству - шокирана је Радојка Живковић из Панчева.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси