Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Таблоиди расветлили убиства из деведесетих
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

01. 04. 2014.

Аутор: Д. Чарнић Извор: Политика

Таблоиди расветлили убиства из деведесетих

Слободан Милошевић је наручио сва досад нерасветљена убиства, тврдили су јуче неки београдски медији, али МУП, БИА и тужилаштво не потврђују да су пронађени докази.

Нема ни званичне ни незваничне потврде информације да су расветљена бројна нерешена убиства с краја деведесетих година, иако је ту сензацију јуче објавило неколико таблоидних београдских медија позивајући се на неименоване изворе.

Саговорници нашег листа из кључних правосудних и безбедносних установа (Специјалног тужилаштва, дирекције полиције и Безбедносноинформативне агенције) нису потврдили откриће доказа да је Слободан Милошевић наредио убиства Жељка Ражнатовића Аркана, Жике Петровића, бившег директора „Јата”, Бошка Перошевића, некадашњег председника Извршног већа Војводине, Зорана Тодоровића Кундака, директора „Беопетрола”, као и четвороструко убиство на Ибарској магистрали и ликвидацију Ивана Стамболића.

Нико од званичника тужилаштва, полиције и БИА није хтео ни да демантује сазнања која су објавили поједини медији („Информер”, ТВ Пинк и „Курир”), барем не под именом и презименом.

Почело је са јучерашњим издањем „Информера” који је објавио да је истрага Специјалног тужилаштва показала да је Милошевић наредио убиство Жељка Ражнатовића Аркана. Овај лист је навео да се као основни разлози за убиство помињу „Арканово потенцијално сведочење пред Хашким трибуналом, као и сусрет са једним високим западним званичником, за шта постоји сведочење више особа”.

Информације овог листа је јуче ујутру допунила ТВ Пинк која је, позивајући се на изворе у МУП-у Србије, објавила да се ових дана завршава обимна истрага о политичким убиствима која су обележила владавину Слободана Милошевића.

Досадашњи резултати истраге, како је јавила та телевизија, „озбиљно упућују на закључак да је могући наручилац неких убистава лично Милошевић, а у току су финалне провере ових навода након чега се може очекивати саопштење истражних органа”.

После свега је таблоид „Курир” објавио серију текстова на свом интернет сајту у којима је тврдио да је Милошевић наредио многа досад нерешена убиства. Један од високопозиционираних саговорника „Политике” из Специјалног тужилаштва казао је да се то „тужилаштво не бави убиством Ражнатовића и да им нису познати нови докази у том предмету”.

Питање је која полицијска служба и које тужилаштво је за таблоиде „расветлило” побројане злочине? Ко је анонимни извор коме су сви поверовали?

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси