Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Медијима 3,3 милиона евра
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

21. 07. 2009.

Извор: Преглед

Медијима 3,3 милиона евра


Постигнути изузетни резултати на путу ка ЕУ, сложили се Љоверас и Делевићева


Београд - Србија је постигла изузетне резултате на свом путу прикључења Европској унији и за даљи напредак Србије на путу ка европским интеграцијама неопходно је да шира јавност схвати суштину тог процеса и његов значај за унапређење квалитета живота у нашој земљи и јачање српске економије, оценила је јуче на конференцији за новинаре поводом расписивања конкурса за најбољи медијски прилог о процесу европских интеграција, директор Владине канцеларије за европске интеграције, Милица Делевић.


Медији су значајни за детаљнија објашњења и упућивања широке јавности у суштину тог процеса и предочавање свих предности које грађани Србије добијају кроз европске интеграције, навела је она и изразила наду да ће усвајањем новог закона о информисању и саме редакције више пажње да посвете не само политичкој страни тог важног процеса кроз који пролази наша земља, него и много више утицајима процеса европског интегрисања на свакодневни живот грађана наше земље.

Шеф Делегације Европске комисије у Србији Жозеп Љоверас је рекао да очекује да је Србија већ постигла значајне позитивне резултате на путу придруживања ЕУ, што је исказано и последњим извештајем овдашње канцеларије и изразио наду да ће новим следећим извештајем 14. октобра ове године, директор Милица Делевић бити у прилици да Европској комисији представи нове доказе о напретку Србије у процесу стабилизације и придруживања ЕУ.

Имајући у виду информисаност јавности о напретку процеса европских интеграција, делегација ЕК у Србији, подстиче новинаре да медијским прилозима допринесу том процесу, објашњавајући шта он значи. Изражавајући наду да ће тај конкурс постати традиционалан, Љоверас је предочио да ће Европска комисија помоћи српске медије са 3,3 милиона евра из средстава претприступне помоћи.

Та средства су намењена за истраживање медијске покривености, европских интеграција, обуку и студијска путовања новинара. Посебан значај, нагласио је Љоверас, имају локална средства информисања и мала и средња предузећа као фактор економског повезивања у ЕУ.

Љ. Костадиновић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси