Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Шпански новинари коначно на слободи
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

31. 03. 2014.

Извор: Бета, АП

Шпански новинари коначно на слободи

Два шпанска новинара које су пре шест месеци киднаповали припадници Ал Каиде у Сирији од јуче су на слободи и данас би требало да стигну у Шпанију. Новинара шпанског листа Ел Мундо Хавиера Еспинозу и фотографа Рикарда Гарсија Виланову су у септембру прошле године киднаповали припадници групе Исламска држава Ирака и Леванта на контролном пункту код града Тал Абјад.

 

Еспиноза је касно синоћ из Турске контактирао лист Ел Мундо, који није навео да ли су новинар и фоторепортер побегли или су их њихови киднапери пустили на слободу. 

У Сирији се као нестали воде још најамање девет страних дописника и десет сиријских репортера. 

Сирија се сматра једном од најопаснијих земаља за новинаре који се излажу великој опасности, пошто могу да их киднапују и провладине снаге и побуњеници, наводи агенција Асошиејтед прес. 

Еспиноза, који се сматра веома храбрим новинарем, био је рањен у фебруару 2012. године, током гранатирања града Хомса у Сирији. Тада су погинули француски новинар Реми Ошлик и Американка Мери Колвин, дугогодишња ратна репортерка, која је радила за британски Сандеј Тајмс.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси