Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Радоњић урлао и тражио извештаје о Ћурувији
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

31. 03. 2014.

Аутор: В. З. Ц. Извор: Блиц

Радоњић урлао и тражио извештаје о Ћурувији

Стеван Никчевић, бивши припадник ДБ и сведок у истрази о убиству Славка Ћурувије, рекао је да је Милан Радоњић против свих правила и прописа наредио праћење Ћурувије. Према његовим речима, тадашњи начелник београдског Центра државне безбедности Милан Радоњић је одмах по доласку на нову функцију наредио праћење власника „Дневног телеграфа“ и „Европљанина“.

 

- Тако нешто није рађено никад раније. Радоњић је, такође потпуно неуобичајено, тражио и да га о кретању новинара обавештавају на сваких пет минута. Дан пред убиство Радоњић је буквално урлао на оне који прате Ћурувију и тражио да га стално извештавају где се тренутно налази - сведочио је у Тужилаштву за организовани криминал Стеван Никчевић, некадашњи заменик начелника Центра ДБ Београда.

Све то Никчевић је испричао пред замеником тужиоца, али и тројицом оптужених - Миланом Радоњићем, тадашњим шефом ДБ Србије Радомиром Марковићем и бившим оперативцем Друге управе Ратком Ромићем.

Стеван Никчевић је потврдио да је он некадашњем министру полиције Душану Михајловићу предао досије о праћењу Славка Ћурувије. Изношење тог досијеа открило је многе детаље и усмерило истрагу ка Државној безбедности.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси