Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Држава да обезбеди заштиту новинара
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

31. 03. 2014.

Извор: Наше новине

Држава да обезбеди заштиту новинара

Држава би требало да обезбеди заштиту новинара од притисака, претњи и насиља, а починиоци злочина морају бити откривени и адекватно кажњени, речено је на скупу „Ко, шта, где, кад, како - Некажњивост злочина над новинарима“.

На округлом столу Центра за евроинтеграције Србије поручено је да је слобода медија кључна за обликовање демократског друштва јер од квалитета информисаности грађана зависи и њихово мишљење и одлучивање и да да држава не сме да спутава новинаре који су „очи демократије“.

Председник Центра за европске интеграције Владимир Марковић рекао је да новинари морају да буду сигурни и безбедни да би свој посао обављали професионално, истичући да налогодавци и убице новинара морају бити откривени и кажњени.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси