Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Како коментаришете то што роботи у листовима L. A. Times и Форбс пишу вести?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

31. 03. 2014.

Извор: Данас

Како коментаришете то што роботи у листовима L. A. Times и Форбс пишу вести?

Сузана Трнинић, новинарка Б92 и ауторка емисије Кажипрст

 

Волела бих да та вест није стигла до Србије јер се плашим да неком не падне на памет да уведе потпуну роботику у медије у Србији. На том смо путу. Мени се чини кад читам неке наше вести као да их роботи и пишу и нисам сигурна да такве роботе ми већ немамо, а притом, они не прате сеизмолошке промене, него прате политичку сцену у Србији и све оно што се нама дешава тренутно.

Гордана Суша, новинарка

Пошто се роботи користе већ у разним индустријама, не видим зашто се не би користили у медијској индустрији. На крају крајева, то је технолошка револуција и технолошки век у коме живимо. Мене много више брине роботизација људи, стварањем савршених тела, а никако мозга, што значи живот без емоција, радости и емпатије.

Вукашин Обрадовић, председник НУНС-а

Мислим да L. A. Times и Форбс већ касне за неким нашим медијима. Наиме, ако сам добро прочитао вест, они су објавили само за три минута на својим сајтовима вест о земљотресу. Код нас неки медији, и то без компјутера, предвиђају не три минута после, него дан или два раније оно што ће се десити након тога. Према томе, мислим да колеге из Америке могу да уче од нас, нарочито када је реч о томе - дан или два - кад ће неко бити ухапшен, притворен или шта ће се већ дешавати у политичком животу. Дакле, ми радимо исто што L. A. Times и Форбс, само без компјутера.

Коментари (1)

Остави коментар
пон

31.03.

2014.

Dejan R. Popovic, dipl. inz. [нерегистровани] у 13:53

Bez panike!

Postovani novinari, posto roboti-prevodioci jos nisu u stanju da ljudski prevedu ni obicne tekstove s jednog na drugi jezik, nece ni roboti-novinari u doglednoj buducnosti biti u stanju da adekvatno (pro)tumace reci mnogobrojnih politicara i drugih znacajnih licnosti u svetu. Zato, bez straha za gubitak posla zbog konkurencije robota!

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси