Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Ако не прође Закон о информисању, Г17 ће срушити преостала 23 закона!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

21. 07. 2009.

Извор: Прес

Ако не прође Закон о информисању, Г17 ће срушити преостала 23 закона!

БЕОГРАД - Г17 Плус уценио је остатак владајуће коалиције да неће подржати ниједан од 23 закона из области правосуђа, финансија, просвете и просторног планирања уколико не прође закон о информисању, сазнаје Прес.

 


Према овом плану, закон о информисању биће прва тачка дневног реда, а уколико он не прође, Г17 неће подржати усвајање дуго очекиваних закона које су предложили министри Оливер Дулић, Снежана Маловић и Жарко Обрадовић.

Саговорник Преса близак лидеру Г17 Плус Млађану Динкићу, који је инсистирао на анонимности, каже за Прес да ће дан за гласање највероватније бити 31. јула, последњег радног дана Скупштине пре одласка на летњи одмор.

- Ми очекујемо да ће Предлог измена и допуна закона о информисању бити усвојен. О њему ће се прво гласати, а уколико он не прође, наши посланици неће подржати ниједан од преостала 23 законска предлога. Ни Дулићев закон о изградњи који предвиђа легализацију, ни законе из области просвете, правосуђа... па да видимо шта ће онда да раде. Одмах после гласања, од 1. августа, смо на одмору, а онда ћемо у септембру да видимо шта даље, како ће се понашати наши министри у Влади и посланици Г17 Плус у Скупштини - каже извор Преса.

Секретар Скупштине Вељко Одаловић потврдио је за Прес да ће посланици у дану за гласање прво гласати о закону о информисању, али није могао ни да потврди ни да демантује сазнања Пресса о уцени Г17.

- Не знам ништа о томе, односно немам информацију да је Г17 Плус условио владајућу већину изгласавањем закона о информисању. Радим свој посао и закључно са 31. јулом, када очекујемо да ће бити и гласање, све буде готово - каже Одаловић.

Лидер ЈС-а Драган Марковић Палма каже да му „није познато“ да су „‘динкићевци’ спремни да оборе све законе зарад једног“, али додаје да ће његова три посланика гласати против закона.У ДС-у није било могуће добити коментар о условљавању Г17. Портпарол ДС-а Јелена Триван нам је рекла да ће њихова посланичка група „поднети амандмане како би се закон учинио бољим“.

- ДС је на Влади начелно подржао овај закон, али интенција наших амандмана јесте да се отклоне претпоставке да се гуше слобода медија - открива Триванова.

На крају, шеф посланичке групе Г17 Плус Сузана Грубјешић каже да су „приче о условљавању Г17 Плус постале урбане легенде“, и додаје да се не поставља питање гласања за законе који су на дневном реду у Скупштини.

Б. Бојић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси