Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Стеван Никчевић саслушан о Ћурувији
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

28. 03. 2014.

Извор: Данас, Мондо

Стеван Никчевић саслушан о Ћурувији

Бивши припадник ДБ и бивши директор предузећа за трговину оружјем Југоимпорт СДПР Стеван Никчевић саслушан у Тужиластву за организовани криминал као сведок у истрази убиства новинара Славка Ћурувије, објавио је лист "Данас".

 

Тај лист, позивајући се на незваничне изворе, наводи да је Никчевић рекао да нема директна сазнања о самом убиству Ћурувије на Ускрс 1999. године, а говорио је о свом незадовољству радом тадашњег Ресора државне безбедности и о методима рада те службе.

"Данас" наводи да је за понедељак заказано саслушање још једног бившег припадника ДБ-а.

Лист подсећа да је председник Српског покрета обнове (СПО) Вук Драшковић у децембру 2003. године рекао да је управо Никчевић обелоданио досије ДБ-а "Ћуран" о тајном праћењу Цурувије на дан убиства.

Медији су раније спекулисали да је Никчевић за откривање тог досијеа и сарадњу са новим властима после 5. октобра награђен функцијом директора СДПР-а.

Он је на челу државног предузећа за трговину оружјем био тачно 10 година, од 5. новембра 2002. године до 7. новембра 2012. године, када је постављен за државног секретара у Министарству трговине и телекомуникација.

Никчевић је непосредно после промена 5. октобра био коминистар полиције испред Драшковићевог СПО-а, а потом је био и помоћник савезног министра полиције Зорана Живковића.

Данас пише да су истражни органи Никчевића данас први пут саслушали о Ћурувији.

Лист подсећа да је његово саслушање почетком прошле деценије тражио Ћурувијин брат Јово Ћурувија, јер је Никчевић у време убиства био заменик шефа београдског центра ДБ-а Милана Радоњића.

"У садашњој истрази Радоњић је осумњичен да је организовао Ћурувијино убиство. Радоњић је у ранијим исказима наводио да је за шефа београдског РДБ именован почетком априла, те да је колегама усмено рекао да о свему обавештавају и Никчевића", пише "Данас".

У истрази убиства Ћурувије, покренутој средином јануара после исказа Милорада Улемека, саслушавани су некадашњи челници службе Франко Симатовић, Бранко Црни и Јовица Станишић, који је, међутим, је одбио да да исказ.

Испитани су и сведоци сарадници у процесу за убиство Зорана Динђића Дејан Миленковиц Багзи и Миладин Сувајџић, звани Ђура Мутави.

Истрага се води против Радоњића, Ратка Ромића, Радомира Марковића и Мирослава Курака, који је у бекству.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси