Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Почетак рада Фондације Ћурувија
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

28. 03. 2014.

Извор: Б92, Бета

Почетак рада Фондације Ћурувија

Почиње са радом Фондација Славка Ћурувије која носи име новинара "Дневног телеграфа", убијеног 11. априла 1999. године у Београду. Почетак рада Фондације биће обележен данас у "Миксер хаусу” у Карађорђевој улици у Београду, уз проглашење победника првог конкурса за подршку локалним медијима - "О чему Србија ћути?". Циљ Фондације је да кроз конкурсе, програме и пројекте охрабри и подржи новинаре и медије који се баве квалитетним новинарством, и да новинари ојачају своју улогу контролора власти.

Поред проглашења победника првог конкурса, биће представљени планови и пројекти Фондације Славко Ћурувија.

Окупљенима ће се обратити Јелена Ћурувија, почасна председница Фондације Славко Ћурувија, Стивен Хајнц, председник Фондације браће Рокфелер, Иван Вејвода, виши потпредседник за програм Немачког Маршаловог фонда Сједињених Америчких Држава, Вукосава Црњански, председница Управног одбора Фондације Славко Ћурувија, Снежана Милошевић, генерални секретар ацосијације локалних независних медија “Лоцал прес” и члан комисије Фондације Славко Ћурувија.

Поред тога, у “Миксер хаусу” биће отворена и изложба насловних страница "Дневног телеграфа", дневног листа који је био забрањен, под називом “Славко Ћурувија – Минут до 12”.

Циљеви Фондације Славко Ћурувија су унапређење квалитета новинарства, подршка локалним медијима и истраживачком новинарству, као и рад са будућим новинарима.

Фондација ће се бавити и подршком и развојем слободних, независних и одговорних медија.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси