Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Секулић: Новинар није пуки записничар
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

27. 03. 2014.

Аутор: М. Б. Извор: Блиц

Секулић: Новинар није пуки записничар

Зоран Секулић, оснивач, директор и главни и одговорни уредник новинске агенције Фонет, јуче је био гост „Блицове” школе новинарства.

 

Он је с новинарима поделио своја искуства о раду у новинској агенцији у тешким условима деведесетих година, али и како се агенција носи с новим изазовима након 2000. године.

Новинар не сме бити записничар. Основна правила заната свако лако може да научи, али постоје и нека друга правила која га одвајају од записничара. Пре свега, осећај за разликовање битног од небитног. Новинар мора да учи на искуствима других и то је процес који траје цео живот - објашњава Секулић.

Како каже, „конкурс за идеје” у главама мора бити увек отворен и новинар мора, осим актуелних догађаја, да осмисли и неку тему која ће његов медиј разликовати од конкуренције. Испричао је да су највећи притисци на агенцију били за време бомбардовања, када је Фонет одбио да поштује уредбу по којој је чак и речник био унапред одређен.

„Блицова школа новинарства“ почела је са радом 21. јануара. Прву групу чини 40 полазника и они ће школу похађати три месеца.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси