Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Саслушање у Сарајеву за убиство новинара Пантића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

27. 03. 2014.

Аутор: Ј. Л. Извор: Данас

Саслушање у Сарајеву за убиство новинара Пантића

Станко Савановић, звани Геза, који у затвору у Фочи служи 35-годишњу казну због ликвидације бошњачких цивила у Сребреници 1995, јуче је саслушан у Тужилаштву БиХ у вези с убиством новинара Милана Пантића. Речено је да су саслушању присуствовали представници Тужилаштва за организовани криминал из Србије. Предвиђено је и испитивање на полиграфу. Председник Комисије за испитивање убиства новинара Веран Матић потврдио је да је ово саслушање заказано у Сарајеву.

 

 

Матић је на скупу о некажњивости злочина над новинарима рекао да је од убиства Пантића 2001. до данас на случају радило седам радних група у МУП-у, наводећи да је и лаику јасно да је на тај начин немогуће открити убице и налогодавце.

Потврдио је и да у случају Пантића и у склопу рада Комисије треба да буде саслушана још једна особа. Медији су почетком године писали да је Савановић, који је променио презиме, означен у истрази као један од могуће двојице непосредних убица Пантића. Према тим написима, сумња се да је Којић заједно са још једним осумњиченим пореклом из Бијељине сачекао Пантића 11. јуна 2001. у улазу зграде у којој је живео у Јагодини, и убио га ударцима металном шипком.

Према досад познатим детаљима, истрага о убиству Пантића прати два правца. Један је повезан са догађајима у јагодинској пивари, а други у вези приватизације цементаре у Поповцу. Савановић се доводи у везу са првим правцем.

Као што је познато, Пантић је написао више критичких текстова о раду пиваре за време директовања Јована Стојановића. У дугогодишњем судском поступку Стојановићу се судило због флаширања поквареног пива, али је на крају ослобођен. Према медијским наводима, полиција сумња да је било застрашивања у том поступку.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси