Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Предић: Медијски закони до краја јуна
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

26. 03. 2014.

Извор: Бета, РТВ

Предић: Медијски закони до краја јуна

Три медијска закона могла би да се до краја јуна нађу у Скупштини Србије,у најбољем случају, рекла је данас државна секретарка у Министарству културе и информисања Гордана Предић.

На округлом столу Центра за евроинтеграције Србије о слободи говора и новинарске професије, Предићева је рекла да су два закона на експертизи у Бриселу, а да се чека и формирање нове владе која поново треба да усвоји три предлога медијских закона што је требало, како је навела, усвојити још прошлог априла.

Реч је о предлозима закона о јавном информисању, о јавним сервисима и о електронским медијима, а како је навела Предићева, препорука из Брисела је да се усвоје најкасније до 1. октобра.

Предићева је казала да верује да ће у Бриселу бити добра оцена рада на тим законима.

"Први пут се у закону нашао цлан који регулише право новинара да одбије да изврши налог уредника уколико се тај налог коси са пре свега прописима правила струке а такође са етиком новинарске професије", рекла је Предићева.

Она је казала да је битно залагање за доношење медијских закона у складу са европском регулативом, али да је много битнија њихова имплементација.

"Можемо да имамо добре законе али ако они остану мртво слово на папиру ту ништа не можемо да урадимо", навела је Предићева и оценила да је потребно подстицати медијски плурализам.

Она је навела да је у Србији данас регистровано 1272 медија, да је пре годину и по дана када је дошла у министарство било 1160, од тога 79 медија су у власништву државе и истакла да је стратегија да се држава повуче из медија.

 

Коментари (1)

Остави коментар
чет

27.03.

2014.

Dejan R. Popovic, dipl. inz. [нерегистровани] у 06:31

Dokle, bre?

Obecanje, ludom radovanje.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси