Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Турска скинула забрану са Твитера
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

26. 03. 2014.

Извор: Б92

Турска скинула забрану са Твитера

Твитер више није забрањен у Турској, након што је Административни суд у Анкари оборио контроверзну одлуку премијера Тајипа Ердогана.

Одлука је била на снази шест дана, а Ердоганова "заклетва" да ће "збрисати Твитер" изазвала је оштре реакције у земљи и свету.

"С обзиром на то да је ово суспензија одлуке, на снагу може да је врати само суд који је изрекао суспензију. Зато ће власти морати да затраже ново мишљење суда", навео је асистент Центра за ИТ политику са Принстона Зејнеп Туфекчи, преноси RT.com.

Подестимо, турски суд је званично блокирао Твитер у тој земљи због "жалби грађана да та друштвена мрежа крши приватност". 

Турски телекомуникациони регулатор БТК је саопштио да је затражио од Твитера да повуче одређене садржаје и линкове са мреже, али је то изостало. 

"Пошто није било другог избора, приступ Твитеру је блокиран у складу са одлуком суда како би се избегла могућа даља виктимизација грађана", наводи се у саопштењу. 

Твитер је у Турској блокиран само неколико сати након што је премијер Ердоган запретио да ће укинути ту друштвену мрежу због тога што баца светло на оптужбе за корупцију у његовом најужем кругу.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси