Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  И ТВ Нова поднела приговор Савету РРА
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

26. 03. 2014.

Аутор: Д. Ивановић Извор: Политика

И ТВ Нова поднела приговор Савету РРА

Телевизија Нова јуче је, последњег дана рока за жалбу, поднела приговор на одлуку Савета Републичке радиодифузне агенције (РРА) да не додели дозволу за националног оператера. Подсећамо, дан раније приговор је уложила и ТВ Коперникус. Сада су на потезу службе РРА које ће проучити приговоре и извештај проследити Савету РРА на разматрање.

– Стручне службе већ су почеле да раде на овим приговорима и очекујемо да у најскорије време о њима одлучују чланови Савета РРА. Они могу да прихвате један од ових приговора, што би аутоматски значило да дозвола за емитовање националног програма буде додељена кандидату чији је приговор усвојен, или да оба приговора одбију, чиме се завршава конкурс за доделу националне фреквенције – објашњава за „Политику” Драган Лукић, извршни директор РРА.

Одлука Савета РРА, по његовим речима, биће донета у законом предвиђеном року.

Подсећамо, на другом конкурсу који је расписала Републичка радиодифузна агенција, пријавиле су се прошлог октобра, баш као и на првом конкурсу који је пропао, ТВ Нова и ТВ Коперникус. На седници Савета РРА одржаној крајем фебруара одлучено је да национална фреквенција, коју је некада имала ТВ Авала, не буде додељена ниједном од два кандидата јер је резултат тајног гласања био нерешен – четири члана су гласала за ТВ Нову, а четири за ТВ Коперникус. Листић који је требало да донесе предност једном кандидату био је неважећи.

Уколико Савет РРА одлучи да не усвоји приговоре, намеће се питање сврсисходности отварања новог, трећег по реду конкурса за додељивање националне фреквенције.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси