Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Новосадски Дневник холдинг иде у стечај до краја године
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

25. 03. 2014.

Аутор: ДЈО Извор: Бета

Новосадски Дневник холдинг иде у стечај до краја године

Директорка Дневник холдинга Тања Брдар апеловала је данас на највеће акционаре тог предузећа, владе Србије и Војводине, да постигну компромис и да на Скупштини акционара усвоје програм реструктурирања тог предузећа које ће, у супротном, отићи у стечај.

 

"Апелујем да Скупштина друштва Дневник холдинг усвоји програм за реструктурирање. У супротном, по слову закона, Дневник холдинг ће на крају у ове године отићи у стечај", казала је Тања Брдар на седници Одбора за информисање Скупштине Војводине.

По њеним речима, програм реструктурирања Дневник холдинга подразумева формирање заједничке штампарије с предузећем Форум, затим преузимање свих запослених из повезаних друштава у јединствено предузеће, и преузимање свих финансијских обавеза.

Дневник холдинг је у статусу реструктурирања од 2010. године, а Тања Брдар је казала да су потребна знатна улагања у Дневникову штампарију, да би постала конкурентна.

"Крај 2014. године је 'Дан Д' када ће се предузећа која су у реструктурирању угасити, ако се не нађе решење", упозорила је директорка Дневник холдинга.

Члан Одбора за информисање из редова Српске напредне странке Дамир Зобеница рекао је да Република Србија и Град Нови Сад имају више од 50 одсто власништва у Дневник холдингу и најавио да ће они ускоро преузети управљање Дневником.

"Искрено се надам да ће након тога Дневник постати предузеће какво би требало да буде. Већински власници, Република и град, ће поставити ново руководство", поручио је Зобеница и рекао да је Влада Војводине крива за "катастрофално" стање те куће.

Влада Војводине има 48,6 одсто власништва у Дневник холдингу, 48,4 Влада Србије, 1,9 одсто Град Нови Сад, а по 0,5 одсто имају Национална служба за запошљавање и 14 локалних самоуправа у Војводини.

Коментари (1)

Остави коментар
сре

26.03.

2014.

anonymous [нерегистровани] у 17:20

Pljacka

Pre stecaja i bankrota bi trebalo proveriti gde je otislo milion evra od prodaje zemljista pored futoske pijace zatim troskove marketinga prezentacije i druge izmisljene troskove kojim se besomucno pune dzepovi parazita koji su zaposeli holding pre vise od decenije.Tu su jos i abnormalne advokatske usluge koje se dodeljuju advokatima koji su inace "slucajno" clanovi skupstine akcionara i ako holding poseduje svoju pravnu sluzbu , zatim naknade clanovima nadzornog , upravnog odbora i jos ko zna koliko direktora.Sve u svemu bahata i bezobzirna pljacka dok se sa druge strane radnicima duguje vise od dvanest plata i jos pet minimalaca s'cime su doterani na rub ocaja i gole egzistencije.Bravo za Pajticeve kadrove i pokrajinsku vlas

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси