Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Колегијум: РТК2 не дискриминише српску заједницу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

25. 03. 2014.

Извор: РТК 2

Колегијум: РТК2 не дискриминише српску заједницу

Колегијум РТК2 одбацио је данас наводе да својим програмом “дискриминише српску заједницу” на Косову и навео да се ради о злонамерној конструкцији и тумачењу програма РТК2 на српском језику.

Готово да не прође дан да УНС и неколико људи који себе називају ДН КИМ, не објаве неку неистину о каналу РТК2 на српском језику. Најновија у низу изнетих лажи је да се “у режији РТК 2 врши дискриминација српске заједнице!”

Ову злураду тврдњу поткрепљују наводним преносом три последња заседања Скупштине Косова без симултаног превода.

Због оних које занима истина, подсећамо гледаоце да смо након одобрења надлежних органа, септембра прошле године започели директно емитовање седница Скупштине Косова.

Пренос се на нашем каналу обавља уз симултани превод скупштинских преводилаца. Када преводиоци прекину са радом, а то чине увек када у скупштинском здању нема посланика српске заједнице, и ми на каналу РТК2 прекидамо пренос.

Деси се понекад да се пренос без превода настави пет или десет минута, а све у нади да ће скупштински чиновници, који знају да их прате и гледаоци две српске телевизије на Косову, наставити да раде свој посао. Овај проблем је и био разлог због кога смо у неколико наврата упутили допис Скупштини Косова. Све се, нажалост, на томе и завршило, бар засад.

Да ли је ова чињеница разлог да се каналу припише дискриминаторска улога и то према сопственој заједници?
Разлог није, нити постоји.

ТВ канал РТК 2 је за само девет месеци рада направио велике кораке на пољу информисања. Целокупним програмом учинио је озбиљан помак на очувању идентитета, културе и духовности српске, али и осталих неалбанских заједница на Косову.

Онима који то не желе да признају, очито је конструкција дража од истине. Нама је ипак драго да нас и они гледају, и то помно!

Колегијум РТК 2

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси