Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  ТВ Коперникус се жалио на одлуку Савета РРА
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

25. 03. 2014.

Аутор: Д. Ивановић Извор: Политика

ТВ Коперникус се жалио на одлуку Савета РРА

Телевизија Коперникус доставила је Савету Републичке радиодифузне агенције (РРА) приговор због тога што на конкурсу за доделу националне фреквенције није добио ову дозволу, а Драган Лукић, извршни директор РРА, очекује да данас, када јој истиче рок за жалбу, и ТВ Нова уручи приговор. Подсећамо, крајем фебруара Савет РРА одлучио је да не додели дозволу за националног оператера ниједној од поменутих телевизија које су се једине пријавиле на конкурс РРА.

 

На седници савета ове институције четири члана су гласала за ТВ Нова, четири су се одлучила за ТВ Коперникус, док је девети члан поништио свој листић. Гласање је и овај пут, баш као и приликом одлучивања о додели фреквенције на првом конкурсу РРА, било тајно.

– Наша служба имаће неколико дана да проучи приговор ТВ Коперникус и наравно евентуалну жалбу ТВ Нова, уколико она данас стигне. Затим ће на седници Савета РРА девет чланова овог тела на основу извештаја поменуте службе одлучивати да ли ће прихватити неки од приговора. Уколико Савет РРА одлучи да прихвати један од приговора, то ће аутоматски значити да је издата дозвола за емитовање програма кандидату чији је приговор усвојен – објашњава за „Политику” Драган Лукић.

Савет РРА не може да прихвати оба приговора, истиче наш саговорник, али може оба да одбије, уколико сматра да нису основани.

– Тиме се коначно завршава конкурс за издавање дозволе за националну фреквенцију – истиче Лукић.

Ово је други конкурс који је расписала Републичка радиодифузна агенција за дозволу намењену новом националном емитеру. И на први конкурс, организован прошлог лета, јавили су се исти конкуренти који су били једини кандидати и на другом конкурсу, расписаном у октобру прошле године – ТВ Нова и ТВ Коперникус.

Савет РРА ће, уколико његова одлука буде да се не прихвате приговори, затим одлучивати о сврсисходности расписивања трећег конкурса, каже Лукић.

Овде је реч о дозволи за националну фреквенцију некадашње ТВ Авала. Део ове фреквенције дат је пре неколико месеци ЈП „Емисиона техника и везе” за дигитализацију телевизије, која мора да се заврши до јуна идуће године. Због тога је на другом конкурсу кандидатима понуђена мрежа са 21, а не са 33 фреквенције, колико је имала ТВ Авала. То је створило сумње код појединих стручњака да будући национални емитер неће имати покривеност на целој територији Србије.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси