Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Спомен-парк радницима РТС-а које је убио НАТО
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

24. 03. 2014.

Извор: Бета, Мондо

Спомен-парк радницима РТС-а које је убио НАТО

У знак сећања на 16 радника Радио-телевизије Србије (РТС) погинулих у НАТО бомбардовању 1999. у Кошутњаку је отворен спомен-парк "Да се не заборави". Уз присуство колега и чланова породица погинулих, на платоу испред студија националног ТВ сервиса засађено је 16 стабала пирамидалног граба, по једно за сваког настрадалог радника. "Мислим да ће сређивање овог спомен парка допринети томе да људи могу да дођу овде да уживају и одмарају се у сенци ових дивних садница.

 

 Мислим да је то можда најбољи начин да се продужи живот и сећање на наше погинуле", рекао је новинарима Мирослав Медић, брат погинулог Синише Медића.

Мирослав, који је такође запослен у РТС-у, додао је да злочин какав је било бомбардовање те телевизије 23. априла 1999. године никад више не би смео да се понови.

"Мој брат, све моје колеге, а и ја, долазили смо на посао професионално обављајући своје задатке. А оно што се тражило од неких других, који су били задужени за безбедност, мислим да они нису испунили свој задатак, и то је оно што боли", рекао је Медић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси