Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Нове претње уреднику Јужних вести
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

23. 03. 2014.

Аутор: Б. Г. Извор: Јужне вести

Нове претње уреднику Јужних вести

Позивајући се на високе функционере СНС један од чланова те странке упутио је озбиљне претње новинару и уреднику Јужних вести Предрагу Благојевићу. Бојан Маринковић звани Бојзи (36), власник локалног фудбалског клуба и угоститељског објекта, позвао је телефоном Благојевића у петак поподне и "упозорио га" да више не пише о директору Водовода Дејану Андрејевићу и његовим сарадницима.

 

- Немој случајно да ти је више пало на памет да напишеш нешто о Андрејевићу, иначе ћеш да имаш посла са мном. Скрати језик да после не би било касно - чује се, између осталог, на снимку телефонског разговора.

У телефонском разговору, чији је снимак на захтев Основног тужилаштва предат полицији, Маринковић се позивао на своје политичке везе у Српској напредној странци и поменуо да му је брат један од министара.

Претпоставка је да је реч о министру за локалну самоуправу и функционеру СНС Игору Мировићу, чију фотографију има као "профилну" на свом Фејсбуку и са којим има читав низ фотографија из предизборне кампање, а где га обележава као брата.

О претњама је обавештена полиција, а како Јужне вести сазнају полиција је још синоћ обавила разговор са Маринковићем.

Подсетимо, ово је већ 2. пут за мање од годину дана да су Благојевићу претили високи функционери СНС из Ниша, који су такође били незадовољни због извештавања Јужних вести о злоупотребама кадрова те странке.

Тужилаштво је због тих претњи подигло оптужницу против директора Топлане и још две особе. До сада су одржана 2 суђења, а наредно је заказано за 3. април.

Предраг Благојевић је главни и одговорни уредник Јужних вести и повереник Независног удружења новинара Србије за Ниш. Добитник је награде за етику и храброст "Душан Богавац" за 2013. годину.

Булатовић се ограђује

Дарко Булатовић, високи функционер нишког СНС на чије се име позвао Бојан Маринковић, потврђује да је реч о њиховом члану, али да ни он, ни странка не стоје иза оваквих поступака.

- Знам ко је он и није први пут да се позива на моје име, али ја немам баш никакве везе са њим - каже Булатовић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси