Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Ердоган бесан и укида Твитер
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

21. 03. 2014.

Извор: Танјуг, Б92

Ердоган бесан и укида Твитер

Турски премијер Реџеп Тајип Ердоган запретио да ће укинути Твитер јер се оптужбе за корупцију у његовом најужем кругу шире по друштвеним мрежама.

"Ми ћемо укинути Твитер. Није ме брига шта каже међународна заједница. Они ће видети снагу турске републике", изјавио је Ердоган на преизборном скупу у провинцији Бурса на западу Турске. Неколико сати након тога, корисници Твитера у Турској пријавили су бројне прекиде у раду те друштвене мреже.

Неки корисници, који су покушали да отворе вебсјат Twitter.com наишли су на саопштењуе, очигледно од Турског телекомуникацоног регулатора у којој се цитирају четири налога суда као основа за блокирање сајта. 

Компанија Твитер саопштила је вечерас да разматра извештаје да је њен сервис забрањен у Турској, пренео је Ројтерс. Та интернет компанија је потом објавила поруку на свом сервису, саветујући корисницима у Турској да могу да шаљу "твитове" користећи текстуалне поруке на мобилном телефону. 

Удружење Интернет издавача, које представља Интернет и медијске компаније, саопштило је да је то покушај "уништавања слободе изражавања", преноси АФП. "Премијер који има моћ да укине Твитер биће потврда диктатуре", наведено је у саопштењу које су објавили локални медији. 

У Турској, која има више од 10 милиона корисника Твитера, последњих година блокиран је присуп хиљадама сајтова.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси