Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Навикавање на независност
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

20. 03. 2014.

Аутор: З. Р. Извор: Политика

Навикавање на независност

У Прес-центру Удружења новинара Србије представљена је књига Рада Брајовића (1938), дугогодишњег новинара и уредника „Вечерњих новости”, под насловом: „Косово и Метохија – Навикавање на независност” (Бомбардовање обманама), коју је објавио Београдски форум за свет равноправних, невладина организација на чијем је челу Живадин Јовановић.

О књизи, објављеној поводом петнаестогодишњице НАТО бомбардовања Србије (1999) и десетогодишњице погрома Срба на Косову и Метохији (2004), говорили су Живадин Јовановић, Момир Булатовић, Владислав Јовановић, Ђорђе Вукадиновић, Ђуро Билбија и аутор.

Формула „3Н” (навикавање на независност), објашњава Раде Брајовић, значи „не” моћним светским насилницима, САД и ЕУ и њиховом НАТО пакту, и наравно Приштини и њиховом западњачком послушничком и сепаратистичком режиму, отимачима српског Косова и Метохије.

„3Н” значи и негирање унутрашњих политичких и других снага у самој Србији, неких странака и организација, невладиних и свачијих – белосветских, речју – свима који затварају очи пред кршитељима основних принципа светске политике и међународне правде, али и прекршитељима основних људских вредности. „3Н” значи и супротстављање опаком концепту – навикавању на независност Косова.

– У новије време све су чешће изјаве високих представника Владе Србије које су готово истоветне са изјавама представника САД, ЕУ и НАТО – да је потребно брже мењати свест народа, да је то услов бољег живота, то јест уласка у Европску унију – каже Живадин Јовановић.

Књига изабраних чланака Радета Брајовића „Три Н”, наглашава Владислав Јовановић, разоткрива тринаестогодишњу капитулантску политику Србије у погледу Космета. Суштина те нечасне политике је од почетка била, и до краја остала, да се пажња јавности спиновано помери са Космета на теме физичког преживљавања и, наводно, чудотворног уласка Србије у ЕУ, које ће се једном догодити.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси