Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Српске недељне новине из Мађарске доступне онлајн
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

18. 03. 2014.

Извор: Канцеларија за сарадњу са дијаспором и Србима у региону

Српске недељне новине из Мађарске доступне онлајн

Српске недељне новине су лист српске националне мањине у Мађарској и званично гласило Самоуправе Срба у овој земљи. Недељник под овим именом излази од маја 2009. године и настављач је двовековне традиције српског новинског издаваштва у Мађарској.

То је једино писано гласило српске заједнице у Мађарској, настављач традиције Сербских народних новина, које је Теодор Павловић издавао у Пешти од 1838. до 1849. године.

Од скоро постоји веб сајт www.snnovine.com који ће бити доступан свим читаоцима онлајн. Доступност Српских недељних новина онлајн омогућила је Канцеларија за сарадњу са дијаспором и Србима у региону.

Седиште редакције и уредништва је у Будимпешти, али Српске недељне новине имају и мрежу новинара-сарадника у унутрашњости земље. Захваљујући таквој оријентацији, информативно су покривена сва места у Мађарској у којима живи српско становништво.

Лист се претплатницима дистрибуира посредством Мађарске поште, а примаоци су готово сва српска домаћинства у Мађарској и најзначајније културне и државне институције у Мађарској и Србији.

Године 2013. Српске недељне новине награђене су Великим плакетом удружења књижевности Србије, за објективно и правовремено информисање, неговање српског језика и ћирилице и јачање веза српске заједнице у Мађарској са матичном државом Србијом и Удружењем књижевника Србије.

Штампано издање новина се, као и друга мањинска гласила у Мађарској, финансира из државног буџета, на основу међународних обавеза ове земље, односно одредаба закона.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси