Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Избори протекли регуларно
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

18. 03. 2014.

Извор: Дневник

Избори протекли регуларно

Међународни посматрачи похвалили су изборни процес у Србији, оценивши да су ванредни парламентарни избори спроведени у складу са законом и уз поштовање основних слобода, али су изразили забринутост због недостатка транспарентности власништва над медијима и независности новинара.

 

– Србија је спровела истински демократске изборе, са широком лепезом опција за бираче и ефикасним процедурама. Инклузиван и транспарентан начин на који је гласање спроведено заслужује сваку похвалу – рекао је специјални координатор који је предводио краткотрајну посматрачку мисију ОЕБС-а Роберто Батели на конференцији за новинаре у Медија центру.

– Бирачи и представници политичких партија показали су висок ниво поверења у изборни процес, на шта сви грађани могу бити поносни.

Изборне комисије на свим нивоима професионално и делотворно су извршиле свој задатак и испуниле законске рокове, а Републичка изборна комисија усвојила је одлуке на седницама отвореним за медије и акредитоване посматраче, констатовали су представници посматрачког тима Мисије ОЕБС-а у Србији и Парламентарне скупштине Савета Европе, који су јуче представили прелиминарни извештај о изборима.

– Посебно смо импресионирани што су високи стандарди процедура на дан избора испуњени не само у Београду и другим великим градовима већ и у селима и руралним срединама – рекао је шеф делегације Парламентарне скупштине ОЕБС-а Луиђи Компања.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси