Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Црногорски медији о изборима у Србији
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

17. 03. 2014.

Аутор: Илија Деспотовић Извор: Бета

Црногорски медији о изборима у Србији

Црногорски електронски медији међу првим вестима из света обавештавају о исходу парламентарних избора у Србији, на којима је, према прелиминарним резултатима, апсолутну власт освојила Српска напредна странка (СНС), на чијем је челу Александар Вучић.

Данашњи листови, такође, на првим страницама обавештавају о исходу избора.

Лист "Побједа", блиска црногорској власти, на првој страни доноси наслов "Изборни тријумф СНС", док лист "Вијести", много мање упадљиво, на самом дну насловне стране, објављује да је "Вучић разбио конкуренцију", док на унутрашњим страницама доноси наслов "Убедљив (Вучић) као Милошевић 1990".

Лист "Побједа" читаве две странице посвећује изборима у Србији, уз фотографије са ранијег сусрета црногорског премијера Мила Ђукановића и Вучића.

Аналитичар Срђан Вукадиновић у истом листу износи оцену да "Побједа СНС одговара Црној Гори".

Вукадиновић подсећа да је СНС "значајно допринела да односи између Црне Горе и Србије иду узлазном линијом".

Према оцени Вукадиновића, нова влада у Београду ће, такође, допринети да се односи унутар Црне Горе стабилизују, посебно у вези са понашањем политичких партија које заступају Србе у Црној Гори.

Вукадиновић сматра да цхе СНС "вероватно преузети модел Демократрске партије социјалиста (ДПС) и ући у коалицију са мањинским странкама, а да ће ДПС у српским странкама (у Црној Гори) наћи новог партнера за коалицију у Црној Гори".

Према оцени Вукадиновића, СНС неће за коалиционог партнера узети Социјалистичку партију Србије, нити једну од две демократске странке, Ђиласову и Тадићеву.

Лист "Вијести" у свом извештају о исходу избора у Србији истиче да ће нови српски парламент бити први у коме неће бити политичких странака које се противе европским интеграцијама. Лист преноси оцену аналитичара да СНС свој успех на изборима дугује популарности Вучхића, "као лица које се бори против корупције".

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси