Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Продата Хепи телевизија
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

17. 07. 2009.

Извор: Вечерње новости

Продата Хепи телевизија


Кошава  “дува“ по цео дан


Како „Новости“ незванично сазнају, вишемесечни преговори између ТВ Хепи и Кошава приведени су крају, а Кошава ће ускоро постати власник једине дечије телевизије са националном фреквенцијом. Мада се од почетка године шушкало да би „срећна телевизија“ могла да промени власника, званичне потврде још нема.


- Једино што могу да вам кажем јесте да разговори са представницима Кошаве трају већ месецима. И још трају - било је све што нам је рекао директор Хепи ТВ Бојан Маљевић. И у ТВ Кошава су нам потврдили да су преговори вођени, али нису хтели да открију да ли је уговор склопљен. Међутим, како „Новости“ сазнају, програм Хепи телевизије се већ емитује из просторија Кошаве, а и запослени су обавештени о промени власника и распоређени на нова радна места.Подсећамо, ове две телевизије, иначе, деле исту фрекевенцију. Дечји програм емитује се до 18.30, када се укључује програм ТВ Кошаве.

Закон налаже да Републичка радиодифузна агенција мора одобрити промену власничке структуре, али, како нам је речено, такав захтев још није стигао у РРА.Савет РРА је, иначе, на седници 3. јуна 2009. године дао начелну сагласност емитеру Хепи ТВ за промену власничке структуре преносом 4,99% оснивачког удела на „Идеограм“ д.о.о Београд, који је оснивач ТВ Кошава. Међутим, тек по закључивању уговора и уписом у Агенцију за привредне регистре, Савет доноси одлуку о давању коначне сагласности. Куповином Хепи телевизије Кошава добија 24-часовни програм и за очекивати је да он буде прилагођен програмском концепту те куће.

А, шта ће бити са дечјим програмом?

 - Нови власник Хепи телевизије мора да задржи исту програмску концепцију. Уколико би хтео да је промени, морао би да тражи сагласност Савета РРА.
А. П.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси