Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Напредњаци доминирали у ТВ програму
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

13. 03. 2014.

Аутор: Б. Цвејић Извор: Данас

Напредњаци доминирали у ТВ програму

Највише времена у главним информативним емисијама националних емитера убедљиво су од почетка кампање добијали представници коалиције окупљене око СНС и државни функционери испред ове листе - чак скоро 36 одсто, показује анализа агенције за праћење и анализу медија Клипинг за период од 2. фебруара до 9. марта.

Иза СНС у програмима следе коалиција СПС-ПУПС-ЈС са троструко мањом заступљеношћу од 13 одсто, па затим остале парламентарне странке са приближно једнаким учешћем у укупној минутажи - ДС, коалиција око Бориса Тадића, ДСС, ЛДП и УРС.

„Ванпарламентарне странке и представници националних мањина добили су знатно мањи публицитет и он се креће од 3,88 одсто, колико је добила СРС, па до свега неколико промила за листе попут „Доста је било“, коју предводи Саша Радуловић“, каже за Данас Илија Вучевић из агенције Клипинг.

Анализирајући наклоност одређених медија појединачним изборним листама, запажа се да је РТС био најобјективнији и да су у информативним емисијама националног сервиса све предизборне листе, након потврђивања од РРА, добијале углавном равномерну заступљеност.

С друге стране, приватне ТВ станице попут Пинка и Прве дале су предизборној коалицији око СНС више од једне трећине укупног простора посвећеног политичарима, додао је Вучевић.

У Клипингу истичу да је након протеста Двери, РТС посветио знатно већу минутажу овој листи него у првим седмицама кампање, па су се тако Двери нашле испред свих осталих ванпарламентарних странака по присутности на јавном сервису.

Хепи је знатну минутажу посветио листи Трећа Србија, а Б92 је био наклоњенији радикалима него другим ванпарламентарним опцијама.

Као репрезентативни узорак узете су главне информативне емисије националних ТВ станица, односно Дневник 2 РТС, Вести у 18.30 на Б92, Национални дневник Пинка, централне вести Прве и Телемастер на Хепију.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси