Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Већина штампаних медија фаворизује СНС
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

12. 03. 2014.

Извор: Кућа људских права

Већина штампаних медија фаворизује СНС

Главни тренд кампање – огромна подршка медија владајућој Српској напредној странци се наставља. Ова странка фаворизована је у пет од посматраних осам листова (Новости, Ало, Политика, Курир и Информер - проценат засупљености од 31 до 65 одсто).

Дневни листови Блиц и Наше новине ове недеље нису фаворизовали ниједну странку, док дневни лист Данас и даље држи убедљиво прво место и по фер третману и по разноликости тема које обрађује, али и по томе што је једини дневни лист који критички пише о Српској напредној странци.

И други закључак – изразито негативна кампања која се води против највеће опозиционе странке у дневним листовима Курир и Информер потврђује се треће недеље за редом. При том, дневни лист Информер се све више фокусира и на негативну кампању против Социјалистичке партије Србије (ове недеље од 9 чланака о тој странци, 7 су негативни). Курир је имао 14 чланака о Демократској странци и свих 14 су изразито негативни (насупрот томе објављено је 30 чланака о СНС-у и сви су позитивни). 

Кућа људских права и демократије коју чине: Грађанске иницијативе, Београдски центар за људска права, Комитет правника за људска права – YУЦОМ, Хелсиншки одбор за људска права и Центар за практичну политику.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси