Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Чик се појави!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

12. 03. 2014.

Аутор: Данко Смуков Извор: Данас

Чик се појави!

Интересантно је да политичари, гостујући у „Ставу Србије“, по правилу остављају добар утисак, неупоредиво бољи него у другим ТВ емисијама. Откуд то?

 

Чини ми се да овакав тип програма углавном воде жене, склоне тенденцији да своје госте прекидају, упадају у реч или да постављају потпитања вођене неком потпуно другачијом врстом логике.

На тренутак избаченим из уобичајеног тока свести, политичарима (махом мушкарцима) потребно је додатно време да се приберу и да задрже фокус на ономе што желе да кажу, али и на начину на који то изговарају. Нема сумње, међутим, да надмудривање са женским саговорником на неком подсвесном нивоу призива и пакао бесконачне супружничке расправе, додатно увећавајући психолошки стрес и нервозу.

Драган Бујошевић, с друге стране, своју емисију води у привидно лежерном, мачо маниру, без неке сувишне драматике или покушаја да убрза излагање својих саговорника. Све у великој мери подсећа на тренутке у којима се два стара пријатеља опуштају уз пиво. Чини се, заправо, да би овај програм напредовао у свом уобичајеном темпу, чак и да је истога дана отпочео трећи светски рат.

У том смислу је Вучић, гостујући у „Ставу Србије“ - последњем пред предизборну тишину - дакако урадио праву ствар. Појављивање у последњем „Утиску недеље“, с друге стране, није се показало посебно успешним за Ивицу Дачића.

Незгодан период месеца, лева нога, исконски недостатак наклоности - или шта год да је у питању - Бећковићева је премијера у оставци прописно измучила бескрајним упадицама, коментарима и досеткама, подсећајући помало на размажену тинејџерку заокупљену малтретирањем своје нове симпатије.

Уобичајен медијски шарм као да је напустио Дачића, а одбрамбена позиција у којој се нашао додатно је погоршана показивањем фотографија у циљу изношења доказа.

Вучић је своју срећу у „Утиску“ окушао почетком кампање. Верујем да ће још дуго времена избегавати ову емисију!

Стручњак за тржишне комуникације

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси