Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Саслушање Станка Којића о убиству Милана Пантића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

10. 03. 2014.

Аутор: В. М. Извор: Вечерње новости

Саслушање Станка Којића о убиству Милана Пантића

Дубравко Чампара, тужилац у Тужилажтву БиХ, изјавио је специјално за „Новости“, да ће, најдуже у року од 10 дана, Станко Којић Геза, бивши припадник 10. диверзантског одреда ВРС, који је осуђен на правоснажну робију у трајању од 37 година, бити саслушан на околности убиства новинара „Вечерњих новости“ Милана Пантића, које се догодило у Јагодини 11. јуна 2001. године.

 

Тужилаштво БиХ је, по речима нашег саговорника, добило међународну замолницу надлежних институција Србије.

- Остало је само да утаначимо термин, обезбедићемо полиграфисте, бићемо присутни ја, као тужилац Тужилаштва БиХ, како закон налаже, и колеге, тужиоци из Србије - прецизирао је Чампара.

Којић је осуђен због ликвидације Бошњака на економији Брањено, код Зворника, у јулу 1995. године, после пада Сребренице. Његов исказ требало би да буде занимљив када је реч о злочину учињеном над новинаром нашег листа.

Још 2006. године, на годишњицу Пантићевог убиства, Владимир Божовић, тадашњи помоћник министра полиције Србије и начелник Службе унутрашње контроле, затражио је истрагу о истрази у том случају!?

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси