Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Међународни Радио Србија неоправдано запостављен
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

08. 03. 2014.

Аутор: Д. Ј. Извор: Политика

Међународни Радио Србија неоправдано запостављен

Запослени у Међународном радију Србија – Радио Југославија данашње обележавање 78 година постојања и рада дочекују са стрепњом када је реч о даљој судбини ове медијске куће која, као једини светски радио сервис Србије, емитује програм на 11 страних језика и српском језику на кратком таласу, преко сателита и интернета.

У време када се сродне медијске куће у свету, технички и технолошки, прилагођавају новом времену, а за своју делатност имају значајну финансијску подршку своје државе, Међународни радио Србија има низ проблема у, пре свега, разумевању релевантних чинилаца за функцију коју обавља ова кућа.

Већ дуже време овај радио је на маргинама интересовања оних државних чинилаца који би за ову функцију морали имати више слуха. У изради медијских закона радио је био на споредном колосеку. У први план су избили интереси приватних медија, при чему се све што има префикс државног третира као непотребно или рецидив прошлости.

– У таквим околностима, једини светски радио сервис Србије, са недовољним финансијским средствима, којима рационално располажемо, бори се за опстанак програма, али и запослених који у веома скромним радним условима предано обављају одговоран посао – истиче директор овог радија Милорад Вујовић.

Према његовим речима, запослени у Међународном радију Србија поносни су на чињеницу да колеге из светских радио сервиса држава региона сматрају ову медијску кућу лидером у овој сфери и поред чињенице да су улагања државе несразмерна у поређењу с онима у земљама региона.

– Свесни чињенице да је потребно спровести даљу трансформацију ове медијске куће, у складу с интересима и могућностима државе која је њен оснивач, запослени исказују спремност да се активно укључе у процес решавања питања статуса и да понуде решења која се заснивају на пракси медија овог типа у региону и Европи – закључује директор Вујовић.

Честитка Дачића

Запосленима је годишњицу честитао и премијер и министар унутрашњих послова Ивица Дачић, који је истакао да тај радио „свакодневно у програму на 12 језика емитује у све делове света истину о Србији”, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу с медијима. „Желим да останете верни професији и традицији”, навео је Дачић, додаје се у саопштењу, које преноси Танјуг.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси