Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Двери, СРС и Трећи Србија ретко у кадру
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

07. 03. 2014.

Аутор: И. М. Извор: Вечерње новости

Двери, СРС и Трећи Србија ретко у кадру

Савет Републичке радиодифузне агенције, на јучерашњој ванредној седници, усвојио је приговоре Двери, Српске напредне странке и Треће Србије о неравномерној заступљености у електронским медијима током предизборне кампање.

 

Најупорнији у препискама и жалбама су представници Двери и СРС, који су више пута приговарали због дискриминације у етру.

- Захтевамо од РРА да изврши своју законску дужност и обезбеди исте услове свима тако што ће обавезати медије да емитују искључиво прилоге листа које до сада нису представљане. Тражимо и да се сваком емитеру који не поступи у складу са тим налогом привремено или трајно одузме дозвола за рад - каже заменик председника СРС Немања Шаровић.

Служба за надзор емитера РРА потврдила је неравномерну заступљеност појединих странака.

- Упозорили смо емитере да су дужни да обезбеде равноправну заступљеност свих учесника у изборном процесу - каже Драган Лукић, извршни директор РРА.

- На дневном реду била је и притужба Либерално-демократске партије, али је одбијена као неоснована. Они су се жалили на РТС, јер није хтео да емитује њихов спот у коме се приказује лик Зорана Ђинђића. Како нису доставили писмену сагласност породице Ђинђић за коришћење лика, притужба им је одбијена.

И ДСС се жалио на локалну телевизију Форум из Пријепоља, због неравномерне заступљености. У међувремену је овај емитер доделио бесплатне равноправне термине свим представницима странака, тако да је и овај приговор одбијен.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси