Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Само у Данасу критике на рачун СНС
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

06. 03. 2014.

Аутор: П. Д. Извор: Данас

Само у Данасу критике на рачун СНС

„Данас“ је једини дневни лист у Србији у којем се појављују критике на рачун СНС, а у свом извештавању не фаворизује ниједну политичку странку, утврђено је најновијим мониторингом штампаних медија у изборној кампањи, који спроводи Кућа људских права и демократије.

 

Центар за мониторинг изборне кампање Куће људских права и демократије наставио је са анализом писања дневне штампе о политичким странкама.

За период од 23. фебруара до 1. марта анализирано је писање осам дневних листова.

Методологија анализе остала је иста - изостављени су сви чланци у којима новинари анализирају изборе или неки њихов аспект, колумне, коментари и слични текстови. Такође, ни овога пута нису анализирани чланци у којима се преносе међусобне свађе на личној основи представника странака.

На основу анализе, Центар је закључио да Српска напредна странка и даље има убедљиво највећу заступљеност у дневној штампи. Ипак, значајна новост је да су, уз традиционално професионални дневни лист Данас, ове недеље и Блиц и Ало имали врло уједначено и фер представљање странака. Дневни лист Данас је и даље једини који има критичке текстове о Српској напредној странци.

СНС је заступљена процентуално од 15 до 37 одсто, осим у Вечерњим новостима, које су овој странци посветиле чак 72 одсто свих објављених текстова те врсте.

Курир и Информер наставили су с негативном кампањом против ДС. Дневни лист Политика није објавио ниједан чланак о ДС. ЛДП није тема ниједног чланка у Политици и Вечерњим новостима.

Закључак анализе је да четири дневна листа - Курир, Информер, Новости и Политика - нескривено фаворизују СНС, док је Наше новине благо фаворизују.

Данас, Блиц и Ало нису ове недеље фаворизовали ниједну странку, пише у извештају Куће људских права и демократије, која окупља пет угледних невладиних организација.

Наш тренд

„Данас“ је најобјективнији дневни лист у актуелној изборној кампањи - гласио је закључак Куће људских права и демократије на основу претходног мониторинга штампаних медија, за период од 15. до 23. фебруара. Само у Данасу није била фаворизована ниједна странка и само у Данасу нема потпуне доминације СНС.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси