Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Бечејски мозаик није прекршио кодекс
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

05. 03. 2014.

Извор: Бета, РТВ

Бечејски мозаик није прекршио кодекс

Комисија за жалбе Савета за штампу једногласно је одлучила да лист Бечејски мозаик није прекршио одредбе Кодексе новинара Србије због писма једног читаоца, након којег је против листа поднета приватна тужба због душевне боли.

Тужбу против тог локалног листа поднела је председница Удружење горана из Бечеја Марија Миковић, која на име накнаде штете за душевни бол тражи 300.000 динара. Она је тужила Бечејски мозаик због објављеног писма у којем читалац критикује рад и активности у Горанском парку у Бечеју, који је дат на управљање и одржавање локалном Удружењу горана.

Комисија за жалбе Савета за штампу је закључила да је Бечејски мозаик поступио у складу са етичким правилима професије, јер је у објављеном писму читалац изнео свој став о сечи дрвећа у парку, као и о раду оних који су задужени да га одржавају, а у истом броју лист је омогућио и тужиљи да на истој страници изнесе своје виђење целог случаја.

"Тужиља је практично одговорила на све наводе из писма, и није накнадно тражила објављивање демантија или било каквог додатног реаговања", наводи се у образложењу Комисије за жалбе Савета за штампу, у које је агенција Бета имала увид.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси