Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Њујорк тајмс дао исправку на вест из 1853.
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

05. 03. 2014.

Извор: РТВ, Танјуг

Њујорк тајмс дао исправку на вест из 1853.

Њујорк тајмс је 1853. године објавио чланак о Соломону Нортупу, црнцу чија је епопеја инспирисала британског редитеља Стива Меквина да сними "12 година ропства", који је пре пар дана овенчан Оскаром за најбољи филм.

Њујорк тајмс је, иначе, познат по томе што редовно доноси корекције на чланке које објављује на својим страницама. Овог пута је то учинио за текст који је написан само две године након његовог оснивања.

У чланку објављеном 20. јануара 1853, име Соломона Нортупа, слободног црнца који је након отмице био приморан да 12 година ради као роб на плантажама памука у Луизијани, погрешно је написано презиме - "Нортхроп" уместо "Нортхруп".

Грешку је приметио и редакцији пријавио један читалац који је консултовао онлајн архиве Њујорк тајмса. Лист је одмах реаговао и објавио исправку под паролом "боље икад него никад".

Меквинов филм је у недељу, на свечаној додели Оскара у Лос Анђелесу освојио три награде - за најбољи филм, најбољу женску епизодну улогу и најбољи адаптирани сценарио.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси