Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Срамоте српске штампе
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

03. 03. 2014.

Аутор: Снежана Чонградин Извор: Данас

Срамоте српске штампе

Провладин таблоид Курир једва је дочекао текст о томе како Зоран Живковић није хтео да одговори на питања новинара Данаса.

Одмах након што је колумна осванула на интернет страницама Данаса, овај напредњачки таблоид пренео је текст у целости под насловом: После Курира, Живковић би да цепа и Данас. Па, неће бити да се може повући таква једноставна паралела само да би се овај случај искористио у предизборну хајку коју тај лист, под палицом СНС, води против својих политичких противника.

Након цепања таблоида Курир пред камерама, овде је написано да проблем у вези са тим чином Зорана Живковића није у цепању те новине, већ у чињеници да је то урадио да би себе одбранио, а не толике жртве које су се нашле на мети безобзирних и срамних текстова објављиваних у том листу.

У том смислу је било постављено питање - да ли би било претерано очекивати од онога ко претендује да заузме позицију некога ко би требало да ради у јавном интересу грађана, штити их и заступа наспрам безакоња и јавног аморала - да јавно реагује цепајући дневне новине како би стао у заштиту оних који немају никакве политичке и друге врсте моћи да се бране? То је, дакле, био једини, али огроман проблем у вези са овим перформансом Зорана Живковића.

Подстрекавајући насиље над мањинским групама, припадницима других националности, као и обичним људима у различитим ситуацијама, Курир одавно стоји на врху срамоте српске штампе.

Срамно је то што ради тај таблоид, али је још срамније што је такав лист главни за обрачун са политичким противницима СНС-у и њиховом лидеру Александру Вучићу. То извесно говори о томе и каква је та странка, односно њен лидер који ће, судећи по прогнозама, освојити апсолутну власт.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси