Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Јуре мандате и броје секунде
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

28. 02. 2014.

Аутор: И. М. Извор: Вечерње новости

Јуре мандате и броје секунде

Странке се у предизборној трци боре за сваки секунд на телевизијама, па се с истим жаром буне због неуједначене заступљености у појединим електронским медијима.

Највише жалби Републичкој радиодифузној агенцији написале су Двери, чију је најмању заступљеност у вестима, дневницима и специјализованим предизборним емисијама свих телевизија ова независна институција и потврдила.

Двери су за сутра у пет до 12 најавиле протест испред РТС, „због дискриминације у јавном наступу“. Владан Глишић је у име те листе послао писма свим националним телевизијама, тражећи да исправе неправду.

А као телевизију која се највише огрешила о све, осим о листу СПС-ЈС-ПУПС, РРА је означила Палму плус. Према речима Горана Караџића, заменика председника Савета РРА, у досадашњој кампањи листа СПС-ЈС-ПУПС добила је на овој телевизији готово 80 одсто од укупног времена посвећеног странкама.

- Представници ТВ Палма плус били су на изјашњењу и обећали да ће исправити ту неправилност - каже Караџић.

- О казнама можемо да говоримо тек када се кампања заврши.

С друге стране, оснивач ТВ Палма плус и лидер ЈС Драган Марковић Палма каже да је заговорник поштовања закона и да се ова телевизија труди да странке буду заступљене уједначено:

- Непрестано сам на мети по разним основама. Ако некоме толико сметамо, нека нас угасе.

Да би документовали да ли је нека телевизија фаворизовала одређене странке, РРА помно анализира све предизборне програме.

Напредњаци воде

Анализа првих месец дана кампање показала је да у дневницима и вестима националних телевизија највећу заступљеност има СНС, осим на РТС1, где у збиру свих ових емисија за неколико секунди води листа Бориса Тадића. Ипак, у централном, другом дневнику, листа Александра Вучића „бежи“ неколико минута.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси