Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Циркуске фреквенције
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

28. 02. 2014.

Аутор: Марко Р. Петровић Извор: Блиц

Циркуске фреквенције

Две године скоро траје циркуска представа звана додела националне фреквенције.

 

У главној улози Савет РРА. У споредним телевизије “Нова” и “Коперникус”, које поново остадоше кратких рукава, да не кажемо антена.

Коме треба овај шоу-програм у којем већ други пут Савет РРА одлучује да никоме не додели рестлове фреквенције коју је некада користила ТВ “Авала”? Да ли ће овај рингишпил да обрне још један узалудни круг? Да ли се тиме, како рече један од чланова Савета, шаље порука да је Србија уређена држава или да је улагање у њу немогућа мисија?

Јасно је да већина у Савету мисли да су обе телевизије испуниле конкурсне услове, јер су добиле по четири гласа. Недовољно и за фреквенцију.

Нисмо, међутим, још чули и због чега су гласали тако како су гласали. Савет ради и гласа иза затворених врата. Статут РРА каже да може, а некад чак и мора и другачије.

Већина у Савету, част изузецима, ипак, упорно одбија да јавно дигне руку и гласа. Драже им је да своје мишљење сакрију иза смотаног папирића. Зашто?

Чега се стиде? Па, коме ће да образложе свој став, ако не грађанима који ће да гледају оно што они одобре.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси