Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  РРА: Уравнотежити присуство листа у програмима
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

26. 02. 2014.

Извор: РТВ

РРА: Уравнотежити присуство листа у програмима

Савет Републичке радиодифузне агенције (РРА) поново је данас затражио од емитера да у складу са законом уравнотеже присуство свих изборних листа у својим програмима, а јагодинску телевизију Палма је упозорио да је до сада у више од 80 одсто њеног програма присутна само једна листа - СПС-ПУПС-ЈС.

Заменик председника Савета РРА Горан Караџић рекао је агенцији Бета да је директор телевизије Палма Зоран Јеремић данас упозорен да је више од 80 одсто у програмима ТВ Палма присутна само једна листа а да сви остали стају у 20 одсто, чак и мање.

"Од њега је затражено да хитно реагују и да тако велику разлику исправе. Добили смо уверавања да ће ТВ Палма покушати да поправи те проценте. Надамо се да ће у томе успети јер је тој телевизији већ у два изборна циклуса изрицана мера, прво опомена, онда јавно упозорење, због истих разлога - претерано присуство једне листе, СПС-ПУПС-ЈС", рекао је Караџић.

Поводом приговора Двери који је данас на седници разматрао Савет РРА, Караџић је рекао да је на основу података службе за мониторинг о присуству свих изборних листа у програмима емитера било уочљиво да Двери имају далеко најнижи проценат.

"Ми смо апеловали на емитере на претходној седници и данас поново и затражили од њих да у складу са законом уравнотеже присуство свих изборних листа у својим програмима. Мислим да је ту корак од претходне седнице направљен и да је листа Двери присутнија у медијима", казао је Караџић.

Он је навео да Савет РРА инсистира да емитери потпуно поштују своју обавезу и да максимално уравнотеже свој програм у складу са законом.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси