Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Још 10 дана до краја конкурса подршке локалним медијима Славко Ћурувија фондације – „О чему Србија ћути?“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

26. 02. 2014.

Извор: Славко Ћурувија фондација

Још 10 дана до краја конкурса подршке локалним медијима Славко Ћурувија фондације – „О чему Србија ћути?“

Још 10 дана остало је до затварања конкурса подршке локалним телевизијама и радио станицама „О чему Србија ћути?“, који је расписала Славко Ћурувија фондација (СЦФ).

Конкурс има за циљ да се охрабре локални медији како би проговорили о стварима важним за грађане и локалну заједницу и деловали као контрола локалних власти.

Идеја конкурса је да се кроз подршку локалним медијима који су спремни да буду контрола локалних власти  подрже активисти и грађани у локалним срединама који раде на успостављању демократске и европске традиције у Србији.

Комисија Славко Ћурувија фондације која ће одлучивати о приспелим апликацијама, а на основу пријавног формулара који ће медији поднети, водиће се следећим критеријума:

1. Да теме које ће бити обрађиване нису до сада имале велику медијску заступљеност.

2. Предложене теме треба да се баве проблемима локалних заједница кроз примере како грађани могу да помогну у решавању проблема као демократска контрола локалних власти.

3. Треба да преиспитују рад локалних власти и на тај начин доприносе јачању улоге локалних медија као контролора власти на локалном и регионалном нивоу.

Више информација о конкурсу за подршку локалним телевизијама и радио станицама Славко Ћурувија фондације можете преузети на wеб адреси: http://www.slavkocuruvijafondacija.rs/konkursi

Конкурс је отворен до 7. марта 2014. године а одлука о томе који су медији добили подршку биће саопштена на званичном обележавању почетка рада фондације, 28. марта 2014. године.

Славко Ћурувија фондацију (СЦФ) покренули су Јелена и Раде Ћурувија, ћерка и син Славка Ћурувије. Уз помоћ пријатеља из невладиног сектора Србије и подршку Фондације Браће Рокфелер из Њујорка у новембру 2013. године фондација је почела са радом. Циљеви фондације су унапређење квалитета новинарства у Србији, подршка локалним медијима, подршка истраживачком новинарству, као и рад са младима који улазе у свет новинарства.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси