Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Скандал у јутарњем програму на телевизији Пинк
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

26. 02. 2014.

Извор: nadlanu.com

Скандал у јутарњем програму на телевизији Пинк

Незадовољна радом Јоване Мијовић, супруга певача Жељка Јоксимовића јој рекла да личи на теткицу, па је сменила. Новинарка потврдила да је дошло до инцидента и вређања.

Севале варнице!

Уредница и водитељка јутарњег програма на телевизији Пинк Јована Јоксимовић извређала је и сменила репортерку Јовану Мијовић јер је незадовољна њеним радом. Средином прошле недеље, по завршетку емисије, уреднички двојац - супруга певач Жељка Јоксимовића и Срђан Предојевић, окупио је екипу која ради на реализацији тросатног живог програма на ружичастој телевизији како би указао на грешке из онога што је отишло у етар, али и да би направио план рада за наредни дан. У једном тренутку, по речима нашег извора, Јована, која је иначе у седмом месецу трудноће, окренула се ка својој сарадници и имењакињи и, уместо конструктивне критике, почела да виче на њу.

- Облачиш се као нека теткица - понављала је водитељка и изнела низ увреда, док су остали занемали на овај њен испад. Неколико секунди касније, Срђан је стао измеђ две колегинице и покушао да смири ситуацију. Јована је и даље викала на репортерку која се у зграду телевизије Пинк вратила са терена само неколико минута пре него што је почео радни састанак. Новинарка уредници није одговарала на увреде, али је по окончању инцидента скинута са јутарњег програма радним данима и гледаоци ружичасте су већ имали прилику да је виде у викенд-издању ове информативне емисије.
Када смо позвали Јовану Мијовић како бисмо провели наша сазнања, он је била изненађена интересовањем за њен случај.

- Није важно шта се десило између Јоване Јоксимовић и мене. На Пинку има много важнијих људи, не разумем зашто бисте писали о мом случају. У сваком случају, више не радим јутарњи програм радним данима - рекла нам је новинарка, а на питање о увредама које јој је упутила уредница, Мијовићева није желела много да открива:
- Јесте било непријатних речи с њене стране, али не бих говорила о томе.

Према њеним речима, челни људи ружичасте телевизије су јој дали нову прилику и она се нада да их неће разочарати.

- У ову медијску кућу сам дошла пре неколико месеци, а претходно сам имала дужу паузу у раду јер сам у саобраћајној несрећи која се догодила пре годину дана повредила ногу, због чега сам принуђена да на посао долазим у патикама - тврди Јована Мијовић.

Она после свега ипак ништа не замера својој бившој шефици.

- Уредница је имала замерке на мој рад и ја то поштујем. Потрудићу се да грешке на које ми је указала не поновим на новом радном задатку - закључује новинарка.

Јована и Срђан имају високе критеријуме

Јована и Срђан су тандем који годинама прави један од најгледанијих програма у преподневном термину на домаћим телевизијама. Они су са РТС-а у јато Жељка Митровића прешли пре тачно четири године и сви су им тада предвиђали фијаско уверени да рејтинг држе захваљујући популарности Јавног сервиса. Међутим, њих двоје су за кратко време направили веома гледан јутарњи програм на телевизији Пинк. Како је Јована у благословеном стању и ускоро се спрема да оде на боловање јер је у априлу очекује порођај, спекулисало се ко би јој могао бити достојна замена док се не врати на посао. Иако се као опција помињала Александра Јефтановић, Срђан Предојевић је одбацио ту могућност истакавши да је она "сјајан водитељ, али да никада није радила у информативном програму", што показује да супруга певача Жељка Јоксимовића и њен колега имају изузетно високе критеријуме када је у питању избор сарадника.

Коментари (1)

Остави коментар
чет

27.02.

2014.

anonymous [нерегистровани] у 08:01

kakva farsa

Vrhunski bezobrazluk od strane osobe koja znamo kako je pravila karijeru, i od koje smo odahnuli kada ste skinula sa RTS! Gde je ovde novinarska organizacija da štiti svoje članove? A jadna prozvana žena ne sme ni da komentariše!

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси