Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Млађану Динкићу не дамо ни динар
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

15. 07. 2009.

Извор: Правда

Млађану Динкићу не дамо ни динар


Први Општински суд у Београду казнио је јуче дневни лист Курир са милион динара по тужби Млађана Динкића, саопштио је Г17 плус.

Динкић је, како се наводи, тужио Курир и главног и одговорног уредника тог листа Радета Јеринића због текстова објављених 15. и 16. октобра 2008. године „Ко лаже, тај и краде: "Опет слагао" и „Пале маске".

Суд је усвојио тужбени захтев и обавезао Курир и Јеринића да Динкићу на име накнаде нематеријалне штете солидарно плате милион динара, као и трошкове парничног поступка од 148.300 динара. Главни и одговорни уредник Курира Раде Јеринић, међутим, тврди да Динкић од Курира ни овај пут неће добити ни динар.

Он наглашава да није први пут да првостепени суд осуди Курир по тужби Млађана Динкића, али и додаје да је другостепени суд у готово свим случајевима до сада, уважио жалбу тог дневног листа.

- Већ смо уложили жалбу и надам се да ће та пресуда првостепеног суда бити, као и до сада, одбачена. Верујем у непристрасност судства. Динкић је до сада добио неколико првостепених пресуда, али, ниједну није наплатио. Могу да разумем зашто је одлука суда таква, јер је донета у време највећег линча и хајке против листа Курир - рекао је Јеринић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси