Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Смањите број бескорисних саветника, не гасите Радио Југославију
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

14. 07. 2009.

Извор: Глас јавности

Смањите број бескорисних саветника, не гасите Радио Југославију


Кратки талас не треба укинути, већ Влада Србије треба да размисли која је функција Радио Југославије (Међународни радио Србија), изјавио је јуче главни и одговорни уредник Радио Београда Душан Радуловић и нагласио ла би држава, ако хоће да уштеди, требало да смањи број саветника који ничему не служе.

Он сматра да не треба глумити авангарду у стварима у којима је то непотребно и поручује да „неко други први угаси све те краткоталасне сервисе, па онда ми да размислимо о томе".

 Поводом предлога Министарства културе да се укину француска, немачка, мађарска, италијанска, грчка и арапска редакција, Радуловић је рекао да би о гашењу редакција требало поново размислити или послати министарству неку аргументацију.

Радуловић упозорава да сви који сахрањују радио, од кад је направљена телевизија, пре Другог светског рата, не познају срж медија. „Сматрам да је то једна од ствари на којима не треба штедети. Пре бих штедео на гомили људи, који слове као саветници, а могу само да ме посаветују да не изађем напоље, јер пада киша" напоменуо је Радуловић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси