Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Социјални програм за „Ибарске новости“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

14. 07. 2009.

Извор: Блиц

Социјални програм за „Ибарске новости“


КРАЉЕВО - Држава ће одвојити 10 милиона динара за социјални програм по  којем ће из предузећа за информисање „Ибарске новости“ отићи 25 од 68  запослених.

Овом информативном кућом газдује Акцијски фонд, а радници штрајкују више  од месец дана јер им плате касне пола године. Љубиша Симовић, градоначелник Краљева, рекао је да град тражи излаз за остале запослене.

Према једном предлогу излаз из кризе је репрограм дуга који је доспео до 45 милиона  динара, други је да се фирма распарча на три целине, радио, телевизију и новине,  при чему је град вољан да оживи недељник по којем цела компанија носи име и  да учествује делимично у ревитализацији фирме, а трећи је стечај.

Процена запослених у „Ибарским новостима“ да би са уговором на 800.000 динара  месечно за темељно извештавање цела информативна кућа могла да живи и да сва три медија раде као обједињена редакција.

С. Р. Т.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси