Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Милијана Балетић враћена на посао у РТВ
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

10. 07. 2009.

Извор: Политика

Милијана Балетић враћена на посао у РТВ


„Посебно страшно” је што је ова одлука донета паралелно са најавама тужилаштва да ће анализирати улогу медија, оцењује НДНВ Нови Сад

 – Новинарка Милијана Балетић враћена је судском пресудом на посао у Радио телевизију Војводине (РТВ), потврђено је агенцији Бета у тој медијској кући. Она је добила отказ на бившој Телевизији Нови Сад 2003. године, после чега се жалила суду и суд је донео одлуку да она буде враћена на посао.

Независна удружења новинара Србије и Војводине у више наврата означавала су Балетићеву као једну од „перјаница” ратне пропаганде режима Слободана Милошевића. Она је на почетку ратова у бившој Југославији радила и као ратна репортерка Телевизије Нови Сад. Независно друштво новинара Војводине изразило је јуче „запрепашћење” вешћу да је по одлуци суда Милијана Балетић, „симбол ратнохушкачког новинарства и суровог гажења свих етичких и професионалних норми професије”, враћена на посао у Радио телевизију Војводине. Оцењује се да је „посебно страшно” то што је ова одлука донета паралелно са најавама Специјалног тужилаштва за ратне злочине да ће анализирати улогу медија у подстицању и подстрекивању ратних злочина и геноцида, и подићи оптужнице против ратних пропагандиста из деведесетих година.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси