Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  За дигитализацију ТВ 100 милиона евра
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

10. 07. 2009.

Извор: Бетa

За дигитализацију ТВ 100 милиона евра


Београд - Србија ће за дигитализацију телевизијског програма до 2012. године обезбедити између 87 милиона и 115 милиона евра, наводи се у Стратегији за прелазак са аналогног на дигитално емитовање у Србији.

Како се наводи у том документу, за набавку опреме за емитовање програма биће потребно 75 милиона евра, што ће држава обезбедити највероватније из међународних кредита и обезбедити гаранцију за кредит.

 „Набавка опреме се предвиђа од четвртог квартала 2010. године до четвртог квартала 2011. године, што уз очекивани почек од три до пет година значи да би отплата требало да почне 2015. године“, наводи се у Стратегији коју је Влада Србије усвојила 2. јула. Додаје се да је Министарство за телекомуникације и информационо друштво конкурисало за 13,5 милиона евра из претприступних фондова Европске уније за набавку емисионе технике и да је тај пројекат сврстан у групу пројеката са највишим приоритетом, што значи да је вероватно да ће Србија добити тај новац.

Како је Министарство за телекомуникације раније најавило, Емисиона техника ће бити издвојена из Радио-телевизије Србије као посебно предузеће, а опрему коју набави Србија ће уз накнаду моћи да користе све телевизијске куће да не би морале да купују опрему. Држава ће из буџета издвојити између 12 милиона и 40 милиона евра да би грађанима надокнадила део новца за куповину такозваних сетап боксова (сетуп боx), односно уређаја који омогућавају пријем дигиталних сигнала на старим телевизорима.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси