Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Родно осетљиви језик на РТВ
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

07. 07. 2009.

Извор: Дневник

Родно осетљиви језик на РТВ


Покрајински омбудсман др Петар Теофиловић и његова заменица за равноправност полова Даница Тодоров разговарали су јуче с главним и одговорним уредником Радио Новог Сада Радованом Балаћем.

Том приликом Балаћ је представио Јавни медијски сервис Радио-телевизије Војводине, а разматрана је могућност увођења родно осетљиве употребе језика у емисијама и комуникацији РТВ, евентуалног потписивања Кодекса родно осетљивог медијског извештавања од Јавног сервиса, као и досадашња и будућа сарадња институције Покрајинског омбудсмана с овом медијском кућом.

Договорено је да ће званично потписивање Кодекса родно осетљивог медијског извештавања, који је до сада потписало 34 медија из 13градова и општина у Србији, бити уприличено током овог месеца, док ће конкретнији облици сарадње покрајинског омбудсмана и Јавног медијског сервиса Радио-телевизије Војводине током наредне године бити договорени до јесени.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси